Nassau Technics & Scheepsbenodigdheden

De Wit Bunkering mogen we tot een van onze trouwste en grootste klanten rekenen. 15 jaar werken wij al samen in optimalisatie van bedrijfsprocessen, in automatisatie van facturatie en in de visualisatie van de bedrijfswerking. We gaan lang terug, waardoor het kader aan ons dacht voor hun nieuwste uitdaging. Ze wilden een nieuwe deelsector van de scheepsvaart aanboren: verkoop en reparatiewerken.

Verkoop en reparatiewerken vergen een heel andere insteek dan De Wit Bunkering zelf, dat zich toespitst op het leveren van drinkwater, smeerolie en brandstof aan binnenvaartschepen. De bedrijfsprocessen en logistieke verwerking zien er heel anders uit. Particuliere klanten en bedrijven hebben ook heel andere noden wat betreft betalingsverkeer en opvolging van hun aanschaf. Desalniettemin was het vertrouwen in ons groot en mochten wij de handen uit de mouwen steken.

Intago houdt klantenkennis hoog in het vaandel. Zeker voor maatwerk moeten wij goed inzicht krijgen in wat personeelsleden precies doen. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen kan doen wat ze graag doen. Dat betekent vaak: bureaucratische rompslomp inperken en in de mate van het mogelijk automatiseren. Hoe bouwen wij de nodige klantenkennis op? Simpel: voor onze grootste maatwerkprojecten steken wij zelf de handen uit de mouwen. Wij draaien gewoon met alle personeelsleden mee.

Voor Nassau Technics viel ons vooral op hoe belangrijk projectopvolging en -documentatie wel niet is. De projectleiding moet in een oogopslag kunnen zien welke werken het technisch personeel heeft uitgevoerd, of er bijkomende kosten zijn, wat de gepresteerde uren zijn etc. Dit is belangrijk voor zowel facturatie als projectplanning.

Voor deze uitdagingen konden wij Nassau Technics alvast helpen met Teamleader Focus. Wij hebben dit opgezet en de nodige koppelingen voorzien met hun boekhoudingsprogramma. Verder voorzien wij ondersteuning aan de operationale kant. Wij voorzien en onderhouden bijvoorbeeld een telefooncentrale, emailoplossingen, etc.

Nassau Scheepsbenodigdheden is inherent een heel ander beestje. De belangen en achterliggende bedrijfsprocessen om particulieren verder te helpen, dat verschilt enorm van de noden waar bedrijven belang aan hechten. U hoort het al aankomen. Bestaande verkoopsplatformen geven zowel het cliënteel als de verkoper het gevoel dat ze in een oncomfortabele spreidstand zitten.

Nassau Scheepsbenodigdheden heeft dus al vlug de keuze gemaakt voor maatwerk. Met andere woorden: de keuze voor Intago. Voor rederijen hebben wij Nareto ontwikkeld, de Nassau Rederij Tool waarmee klanten heel precies hun vloot kunnen configureren, wat ook hen een tijdsbesparing oplevert. Zo kunnen ze het bestelproces zelf automatiseren op basis van budgetten. Vandaag is dit geen overbodige luxe gebleken, want de brandstofprijzen zwieren de pan uit.

Verder hebben wij twee webwinkels voorzien. Eentje die inspeelt op de noden van de professionele scheepsvaart en ook eentje voor pleziervaart. De professionele scheepsvaart heeft immers andere wensen voor facturatie en opvolging. Daarnaast hebben ze ook echt nood aan heel andere catalogi.

Doordat Nassau Scheepsbenodigdheden heeft gekozen voor maatwerk, kunnen wij ook beter inspelen op hun eigen logistieke uitdagingen. Omdat er ook een fysieke winkel is, hebben wij een kassasysteem kunnen voorzien dat rechtsreeks communiceert met hun boekhouding. Ook kan de pleziervaart komen tanken, waar wij achterliggend ook aan hebben bijgedragen.

U leest het natuurlijk zelf al. Intago wordt niet afgeschrokken door dit soort grote totaalprojecten. Integendeel, want wij hebben talent in huis dat zowel gespecialiseerd is in de analyse als in de begeleiding van IT-uitdagingen. Ook hebben wij de nodige programmeerkennis- en ervaring in huis voor ontwikkeling én expertise in ondersteuning. Dat zijn trouwens niet onze bevindingen, maar die van een klant die telkens weer kiest voor Intago. Is uw keuze ook al gemaakt?