Laermans Geert NV

Laeremans Geert NV is een KMO die voorziet in staal- en laswerken. Ooit al het hekwerk aan het Koninklijk Paleis of de Koninklijke Crypte bewonderd? Wel, u mag drie maal raden wie ze heeft gemaakt en geplaatst. Laeremans Geert NV heeft meer dan 30 jaar aan ervaring. Het is niet voor niets dat ze vaste klanten van een hoog profiel kunnen aantrekken, letterlijk en figuurlijk.

Nog niet zo lang geleden hebben ze hun coating- en lakwerken losgetrokken en ondergebracht in International Steel Coating. Ook hier: omwille van de kwalitatieve afwerking, bleef de vraag maar stijgen. Natuurlijk, het is belangrijk dat een potentiële klant nog voor het fysieke bezoek al onderzoek kan doen met wie hij in zee kan gaan. Laeremans Geert NV & International Steel Coating kwamen dus naar Intago met de vraag: “Hoe kan onze digitale aanwezigheid potentiële klanten helpen in hun zoektocht?”

Voor Intago was al direct duidelijk welk genre websites meerwaarde opleveren. Poorten, ballustrades, trappen … Dit zijn allemaal projecten die naar specificatie van een bouwproject moeten worden vervaardigd. Met andere woorden: een webwinkel sluit helemaal niet aan bij de diensten die Laeremans Geert NV & International Steel Coating willen verlenen.

Het type site dat het nauwst bij de klant aansluit, dat noemen we een validerende site. Klanten komen van horen, via zoekmachines of via sociale media terecht op de websites van Laeremans Geert NV & International Steel Coating. Ze zijn al geprikkeld door het maatwerkconcept dat ze brengen. Op de website moeten potentiële klanten kunnen voelen dat die bedrijven zo ervaren zijn, dat die bedrijven kleine en grote prestigeprojecten professioneel en kwalitatief aankunnen.

Belangrijk daarbij is om de potentiële klant te tonen wat er verwezenlijkt is en voor wie de werken zijn uitgevoerd. Een potentiële klant moet ook kunnen proeven van de beleving. Hoe kunnen Laeremans Geert NV & International Steel Coating een meerwaarde opleveren in het project van de potentiële klant? Dat is de kernvraag die moet worden beantwoord in de communicatie. Voor dit soort maatwerk is het daarom zeer belangrijk om het belevingsproces in de kijker te zetten.

Ook de geleverde diensten verdienen een prominente plek. Een klant zoekt zijn verlossing van een probleemgevoel. Er mogen daarom geen valse verwachtingen gemaakt worden. Dit type website moet genoeg prikkels geven zodat een potentiële klant zich gesterkt voelt om een telefoontje te doen of een mailtje te schrijven. Het duidelijkste advies op maat van een specifiek project, dat kan alleen maar gegeven nadat een situatieschets bekeken is door een specialist.

Bij Intago stellen wij de noden van onze klanten voorop. Dat betekent eerlijk adviseren, zodat klanten een digitale aanwezigheid hebben die nauw aansluit bij hun bedrijf en doelpubliek. Wij leggen ons toe op digitale belevingstrajecten, waardoor wij de nodige ervaring én voeling hebben met deze vraagstukken. Waarderen jullie ook eerlijk advies en een begeleiding op maat voor jullie IT-uitdagingen? Wij denken graag met u mee!