Allanta

Allanta is een VZW die zich toespitst op de meerwaarde van persoonlijke groei voor zowel de werknemer als een bedrijf als geheel. Zij voorzien zelf opleidingen die laagdrempelig mensen hun vaardigheden laat uitdiepen en verbreden. Al vlug kwam Allanta tot de conclusie dat bestaande softwarepakketten voor boekingen te veel beperkingen hebben. En — dit herkent u misschien — als software geen duwtje in de rug geeft, dan staat het in de weg. Daarom namen ze dus contact op met Intago.

Intago staat voor software die meewerkt. Soms zijn kant-en-klare pakketten niet voldoende of groeit men ervan weg. Voor Allanta was dit zeker ook het geval, dus gingen wij direct kijken waar de problemen werden ervaren. Welke uitdagingen komen er allemaal kijken bij het organiseren van een opleiding? Elke goede softwareoplossing moet immers een sterk antwoord formuleren op een of meerdere zeer concrete vragen. Op die manier komen wij samen met onze klanten tot een gerichte en voldoening gevende oplossing.

Allanta had nood aan een manier om hun opleidingswebsite laagdrempelig en efficiënt te beheren. Bestaande oplossingen die zijn vaak ook veel moeilijker te integreren in een bestaande workflow. Hoe kan Allanta eenvoudig zelf opleidingen op hun site zetten én netjes presenteren aan geïnteresseerden? Wat moet er gebeuren om een projectboeking in te laten haken op de projectplanning? Hoe kunnen wij tijdens de coronacrisis boekingen zo kwalitatief mogelijk digitaal door laten gaan? Dit zijn zeer concrete problemen die wij samen met Allanta wouden aanpakken.

De presentatievraag vergde de nodige analyse. Het is immers de bedoeling dat een klant met zo weinig mogelijk keer klikken kan zien wat Allanta voor hen in de aanbieding heeft. Niemand wordt vrolijk van zoeken in duizende subniveaus. Daar haken klanten echt op af wat leidt tot ongerealiseerd groeipotentieel van hun medewerkers en hun bedrijf. Ook belangrijk: het eerste contact met een website gebeurt tegenwoordig vrijwel altijd mobiel. De website moet dus zowel op een computer als op een mobiele telefoon de gewenste informatie overzichtelijk voorschotelen.

De tweede vraag heeft betrekking tot bedrijfsprocessen. Enerzijds vergt de website een robuust en duidelijk administratiescherm. Anderzijds moeten boekingen geautomatiseerd per gebruiker afgehandeld worden. Zo verlichten we een heel stuk bureaucratische ballast voor het personeel. Ook de digitale overschakeling tijdens en na de coronacrisis vergde de nodige aandacht.

Ons systeem is gelukkig flexibel genoeg om snel in te kunnen spelen op de nieuwe noden. Lockdowns konden immers in een mum van tijd aangekondigd worden en in voege treden. Dit betekent dat klanten direct geïnformeerd moesten kunnen worden met gewijzigde opleidingsdetails.

Vermoedelijk voelt u nu ook al aan waarom Allanta voor maatwerk heeft gekozen. Potentiële probleemvragen proactief vinden en de klanten daarover adviseren, dat kan alleen maar met de nodige expertise. Intago heeft die gelukkig doorheen haar 15-jarig bestaan opgebouwd. Allanta koos voor ons, omdat zij geloven in onze klantgerichte aanpak. Zo hebben zij uiteindelijk een robuust platform in handen gekregen waarin zij zich gesterkt voelen. Vindt u ook dat software u een duwtje in de rug moet kunnen geven? Neemt u dan zeker contact op!