×

Service Design Thinking

“Customers don’t expect you to be perfect. They do expect you to fix things when they go wrong.” Donald Porter

Waarom doen de Bol.com’s, de Coolblue’s en de Zalando’s van de wereld het zo goed? Ze verkopen toch ook hetzelfde product als in je traditionele winkel? Omdat ze inzetten op een ijzersterke dienstverlening: ‘voor middernacht besteld, morgen thuis geleverd’ & ‘niet tevreden, gratis terugsturen’. Dat is de kracht van service design.

Wat is service design?

Service design is een methode om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Deze methode gaat uit van een integrale kijk op je dienstverlening. De interacties van je klant met je dienst wordt onderzocht en verbeterd.

Je service blueprint

Met je Customer Experience Insights als basis gaan we aan de slag om je dienstverlening te verbeteren, zowel fysiek als digitaal. We inspireren je met nieuwe ideeën en leren je om zelf op creatieve wijze ideeën te genereren.

Daarna gaan we deze ideeën snel testen waar het hoort: met je klant. We stellen een Key Customer Panel samen of organiseren een focusgroep om je idee te toetsen. De gefinetunede ideetjes werken we verder uit in schetsen of wireframes genoemd, die we terug testen met je klant.

Snelle prototypes, getest in de markt

Van zodra je service blueprint duidelijk is, helpen we je met het opzetten van een prototype. Dat kan gaan van een simpele andere manier van werken tot het bouwen van een kleine mobiele app, wij zijn jouw sprinters. Zo kunnen we snel evalueren of het idee zijn effect kent alvorens we het breed uitrollen in de organisatie.

Een klantgerichte roadmap

Met je nieuwe service concepten uitgetest in de markt definiëren we jouw klantgerichte roadmap. We boeken snelle resultaten met het implementeren van quickwins, en helpen je doorheen je transformatie met de definitie van strategische veranderingstrajecten.

Onze diensten

Ideation

Personas

Customer Journey Map

Key Customer Panel

Customer Focus Groups

CX Roadmap

Service Concepts

Wireframes

Mockups

Prototypes

Service Blueprints

...

Bij ons op de koffie?

Schrijf ons op vragen@intago.be of bel ons op +32 16 36 50 50. Wij nodigen je graag uit bij ons op kantoor voor een inspirerend gesprek. Jij vertelt over je uitdaging, wij zorgen voor de koffie met eerste inzichten. De rondleiding doorheen de Corda Incubator krijg je er gratis bij.