×
Intago schenkt gratis website aan Meensel-Kiezegem

Intago schenkt gratis website aan Meensel-Kiezegem

Dat het dorpje Meensel-Kiezegem ons nauw aan het hart ligt, moeten we jou alvast niet vertellen, bijna de helft van het Intago-team heeft er zijn roots. De keuze was dan ook snel gemaakt toen de cultuurhistorische organisatie achter de website meensel-kiezegem.be in de rats zat toen hun website werd gehackt net voor het jaareinde.

Meensel-Kiezegem, een gezellig dorpje in het Hageland

Het is misschien slechts een deelgemeente van Tielt-Winge, maar Meensel-Kiezegem is zonder twijfel één van de mooiste plekjes om te vertoeven in het Hageland. Gekend van de appels en peren, als geboorteplaats van Eddy Merckx, maar ook van het drama tijdens WOII ligt Meensel-Kiezegem ons Intago team nauw aan het hart.

De website Meensel-Kiezegem.be brengt dan ook een prachtig overzicht van de rijke geschiedenis en de vele belevenissen in dit tweelingdorpje. Initiatiefnemers Geert & Ronny zetten zich elke dag in om de verslagen van hun cultuurhistorisch onderzoek te verspreiden in en rond het dorp.

Net voor kerst 2016 werd de website gehackt. We hebben met ons team niet lang getwijfeld en zijn aan de slag gegaan om de oude content terug te halen uit de back-up. Van de gelegenheid maakten we ook maar gebruik om de website ineens in een nieuw responsive jasje te stoppen, klaar voor de komende jaren. Zo kunnen Geert & Ronny weer aan de slag met hun gloednieuwe website.

Sociaal ondernemen als startup

Als starter is het een uitdaging om meteen in te zetten op sociaal ondernemerschap. Er zijn nog geen grote budgetten, en tijd is kostbaar. Toch willen we van in het begin onze stempel drukken en op onze eigenzinnige manier ons steentje bijdragen. Het Intago team is vandaag al zeer maatschappelijk geëngageerd: de ene zet zich in voor dierenwelzijn, de andere is bezig met herinningseducatie.

Een gratis website voor jouw non-profitorganisatie

In plaats van financieel te sponsoren, zette Intago midden 2016 een speciale MVO-Campagne op. Eén keer per kwartaal bouwen we een gratis website voor een non-profitorganisatie. We kijken samen met de vereniging welke boodschap ze willen verspreiden én welke digitale tools nuttig kunnen zij voor de ondersteuning van hun community.

Daarna gaat het Intago team aan de slag. 50% van het werk doen we tijdens de werkuren, de andere helft investeren de teamleden in hun vrije tijd. Zo bouwen we op enkele weekends tijd een nieuwe online identiteit voor de vereniging, waarmee ze daarna zelf aan de slag kunnen.

Komt mijn vereniging in aanmerking?

We bouwden ondertussen al verschillende websites voor non-profitorganisaties als Dertiende Ster & Meensel-Kiezegem ’44. Ondertussen werden ook twee nieuwe projecten goedgekeurd door het team, namelijk Akwaaba Asuadei en de Belgische Vriendenkring Neuengamme.

Vanaf de zomer zijn er weer plaatsen vrij in onze planning, dus als jij denkt dat jouw vereniging een nieuwe website verdient, overtuig ons dan met een tof berichtje. Meer info vind je hier!

Bij ons op de koffie?

Schrijf ons op vragen@intago.be of bel ons op +32 16 36 50 50. Wij nodigen je graag uit bij ons op kantoor voor een inspirerend gesprek. Jij vertelt over je uitdaging, wij zorgen voor de koffie met eerste inzichten. De rondleiding doorheen de Corda Incubator krijg je er gratis bij.