×
Waarom fake door testing de moeite waard is

Waarom fake door testing de moeite waard is

Bij Intago houden we ervan consumenten te interviewen om op die manier te ontdekken wat er in hun hoofden afspeelt. We werken ernaar toe om deze gedachten te vertalen naar bruikbare inzichten.

Tal van ideeën komen en gaan. We kijken vooral uit naar het moment waarbij we naar de buitenwereld kunnen stappen met deze grandioze ideeën. In de wereld daarbuiten kunnen we de ideeën gaan testen aan de hand van fake door testing!

Wat is fake door testing?

Fake door testing is een techniek waarbij je een nieuwe dienst/product in de echte wereld gaat aanbieden via een soort van call to action, zonder de dienst of product ook werkelijk uit te voeren.

Je gaat je doelgroep een dienst of product voorstellen die niet echt bestaat. Dit kan bijvoorbeeld via een landingspagina met een register- of dowloadbutton, een korte video met een abonnementslink, advertenties op social media met een duidelijke call to action, marketingmaterialen met een URL of QR code enz…

Hierbij vraag je of je publiek zich wilt registreren voor een nieuwe dienst of functie zonder dat deze ook werkelijk bestaat. Nadat ze zich hebben geregistreerd verontschuldig je je omdat deze dienst of functie nog niet beschikbaar is. Mààr, je zal de geïnteresseerde klant wel op de hoogte brengen zodra de dienst klaar is. Terwijl je dit doet, meet je wel hoeveel mensen zich registreren voor deze nieuwe dienst of functie.

Easy peasy

Makkelijk, toch? Wanneer je merkt dat er voldoende interesse is naar je nieuwe dienst of product, kan je er wellicht van uit gaan dat het de moeite waard is om deze ook daadwerkelijk te ontwikkelen. Zo niet, dan mag je opgelucht zijn dat je niet (te) veel tijd en geld hebt besteed aan het idee waarvan je in de eerste plaats niet wist of het ook zou werken.

Niet altijd even eerlijk maar wel efficiënt

Is fake door testing altijd even eerlijk? Neen. Eigenlijk ben je aan het liegen tegen je klanten. Je belooft een nieuwe dienst of product maar zodra ze interesse tonen, ontvangen ze een verontschuldiging omdat deze nog niet bestaat.

Efficiënt is het daarintegen wel, omdat je het idee hebt kunnen valideren in een kort tijdsbestek en tegelijkertijd houd je een lijst bij met geïnteresseerde personen die je op de hoogte kan houden van je nieuwe product of dienst.

Ben je benieuwd naar meer? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Bij ons op de koffie?

Schrijf ons op vragen@intago.be of bel ons op +32 16 36 50 50. Wij nodigen je graag uit bij ons op kantoor voor een inspirerend gesprek. Jij vertelt over je uitdaging, wij zorgen voor de koffie met eerste inzichten. De rondleiding doorheen de Corda Incubator krijg je er gratis bij.